Świąteczne przygotowania to nie tylko domowe porządki, poszukiwanie prezentów. To także szykowanie posiłków na świąteczny stół. Barszcz, uszka, pierogi, kulebiak z kapustą i grzybami, karp to dania, które od lat goszczą na naszych stołach.
Wszystkie te potrawy można przygotować zdrowo i smacznie gotując według przepisów z naszego bezpłatnego e-booka.
E-book „Świąteczne smaki” pozwoli w tym roku zaskoczyć Twoich gości.
Polecamy również dania na chłodne i zimowe dni:
Zimowe gotowanie z portalem Diety NFZ to nic innego jak wzmacnianie odporności i odpowiednie przygotowanie do zimy


Jeszcze nie ma kalendarzowej zimy, a
➦ mniej słońca
➦ niskie temperatury
➦ brak energii do aktywności
➦ infekcje
➦ a nawet dodatkowe kilogramy
dają Ci o sobie znać?

Czy wiesz, że:

Zimowe miesiące oferują całą gamę wspaniałych warzyw korzeniowych jak marchew, buraki, seler, pietruszka, przez kapustne, takie jak: kalafior, brokuł, kapusta, brukselka, jarmuż.

Tradycyjne w polskiej kuchni kiszonki z kapusty, ogórków czy buraków są doskonałym źródłem witamin i bakterii probiotycznych, które powstają podczas procesu fermentacji z udziałem mikroorganizmów.

W fermentowanych produktach tj. jogurty czy kefiry podobnie jak w probiotykach obecne są bakterie kwasu mlekowego należące do rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium, wspomagające odporność.

Co jeść by:
➦ było „cieplej”
➦ wzmocnić odporność
➦ lepiej przygotować organizm do aktywności zimą
➦ było smacznie i zdrowo?

W e-booku "Kuchenne inspiracje z NFZ – ZIMA" znajdziesz odpowiedzi
Pobierz go bezpłatnie już dziś

Wejdź na portal Diety NFZ i sprawdź jak pysznie i zdrowo można gotować! Na co dzień i od święta.